Apotheek Brugse Poort

Kettingstraat 94 9000 Gent

}

Openingsuren

MA-VR: 8u – 19u
ZA:9u – 17u

Let op: nieuw model voorschrift verplicht vanaf 1 februari 2020!

Wist je al dat de periode waarin je voorgeschreven geneesmiddelen kan afhalen bij je apotheker veranderd is? Voortaan heb je standaard 3 maand om een voorschrift te gebruiken. Na die periode is je voorschrift niet meer geldig en kan je apotheker je die geneesmiddelen niet meer afleveren. Afhankelijk van jouw situatie, kan je arts die periode wel verlengen. Je kan eenvoudig zelf checken of jouw voorschrift nog geldig is door te kijken welke datum staat vermeld onder ‘Einddatum van de uitvoerbaarheid’ op je papieren voorschrift, op je bewijs van elektronisch voorschrift, of via het webportaal Mijngezondheid.

Een bewijs van elektronisch voorschrift? Ja hoor! Sinds 2014 kan je arts jouw medicatie elektronisch voorschrijven en sinds 1 januari 2020 is dat zelfs verplicht. Je zal dus in de meeste gevallen geen gewoon papieren voorschrift meer krijgen van je arts, maar wel nog een papieren “bewijs van elektronisch voorschrift”. Dat bewijs moet je aan je apotheker afgeven, zodat hij je elektronisch voorschrift met zijn software kan ophalen. Je kan enkel nog een papieren voorschrift krijgen als je arts op huisbezoek voorschrijft, hij of zij 64 jaar of ouder is, of in noodgevallen.

In ieder geval is het voor je gezondheid aangeraden om tijdig je voorgeschreven medicatie op te halen bij je apotheker en, als je eraan zou twijfelen of je voorschrift nog geldig is, simpelweg te vragen aan je apotheker om dat even te checken voor jou!

We herinneren je er ook aan dat je ziekenfonds je medicatie steeds zal terugbetalen als je voorschrift geldig is, en het geneesmiddel terugbetaalbaar is.

Bron: www.apotheek.be

BETAALMOGELIJKHEDEN

Payment Icon

SNELLE LEVERING DOOR

Bpost

NACEBEL CODE 4791003

CONTACT DETAILS

Apotheek Brugse Poort
Kettingstraat 94 9000 Gent
Openingsuren

MA-VR: 8u – 19u
ZA: 9u – 17u

BTW: BE 885.568.131
APB: 442136
Website by PharmaComm Experts